aloo gobi

Aloo Gobi

Aloo Gobi – indisk vegetarret med kartofler og blomkål

Nå må I endelig ikke tro jeg er gået 100% vegetar, men vi har valgt dage hvor vi ikke får kød

jeg elsker kød, men mener ikke jeg har brug for kød dagligt

Min kæreste døjer med en tarmsygdom, og vi har fundet ud af at ved at have kødfri dag 2-3 dage om ugen, så har hun ikke de smerter hun førhen har døjet med

Og lad os nu bare være ærlige, kød smager jo ikke af noget, jo bevares, en bøf der har fået en god stegeskorpe er lækker, men det er jo først når der er krydret med salt og peber, og den har stegt i en gang smør med urter at smagen kommer frem.

men det er jo først når der er krydret med salt og peber, og den har stegt i en gang smør med urter at smagen kommer frem.

Eller en gryderet med kød, det er jo ikke kødet der gør forskellen, det er alt det der kommer i den, af grøntsager og urter

Så jeg har heller ikke de store problemer med at lave sådanne vegetarretter som Aloo Gobi, for hold nu op hvor er der meget smag i dem.

Læser man lidt op på Aloo Gobi, så har jeg læst at det er den mest udbredte vegetariske karryret du an finde i indien, den er billig, nem og lave, fuld af smag med masse af aromaer når du rigtig får næsen ned i retten 😉

Aloo Gobi

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min
Køkken: Indisk
Keyword: aloo gobi, grøntsager, indisk, Kokosmælk, vegetar
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 g kartofler skrællet og skåret i tern
  • 1 stk zittauerløg finthakket
  • 5 fed hvidløg finthakket
  • 2 spsk ingefær fintrevet
  • 1 stk chili du vælger selv styrken
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk garam masala
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 stk blomkål skåret i buketter
  • 1 stk øko lime saft og skal
  • 1 spsk kokosolie til stegning
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at skræl kartoflerne, og forkog dem, de skal ikke færdige, dvs der må gerne være lidt modstand når du prikker i dem, jeg kogte mine ca. 8 minutter
  • Halver zittauerløg og skær det i skiver, finthak hvidløget og riv ingefær fint, hak chillien fint
  • Find en passende pande eller gryde frem, og sauter løg,hvidløg,ingefær,chilli og alle kryderierne i kokosolien.
  • Nør løgene er lækre bløde, tilsætter du de hakkede tomater, blomkål og kartofler, og lader det hele simre stille og roligt under låg, ca. 15 min. eller til kartofler og blomkål er færdige
  • Smag det hele til med salt og peber, riv skallen fra lime og tilsæt limesaft til du syntes smagen er som du vil have den.
  • Inden servering, drysser du hakkede korianderblader ud over.

Noter

Nogle vælger at servere ris til, og andre naanbrød eller lign, vi valgte godtnok bare at køre uden noget, men skulle jeg vælge, så gå med naanbrødet, nigella frøene på brødet gør noget godt for retten
Har også set steder hvor nigella frø drysses på selve retten inden servering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *