boller-i-karry-kokos

Boller I Karry med kokossovs

Boller i karry er en sikker vinder herhjemme, og sikkert også i mange andre hjem.

Og for at være ærlig, så var boller i karry det jeg oftes lavede, da jeg levede den helt usunde livsstil, og gik i troen om at jeg levede sundt, men den blev bestilt ved den lokale kinesergrill, eller som færdigret lige til mikroen, og der er helt ærligt ikke meget sundt over det.

Nu er jeg heldigvis blevet det klogere, og indrømmer blankt at denne her opskrift, er langt bedre i smag end dem man kan købe sig til.
Jeg laver den altid med blomkålsris, det er ikke fordi jeg er skræmt fra stivelsen i ris, jeg elsker ris og pasta som så mange andre, og laver det skam også indimellem, men vælger at sige at det er “luksus tilbehøret” fremfor hverdags tilbehøret, desuden er jeg faktisk helt tosset med blomkålsris.

Her er både opskriften på selve karrysovsen, og bollerne.

Boller I karry – med kokossovs

Vi laver boller i karry på 2 måder herhjemme.
Den ene er med sovs, lavet på blomkål ( så opskriften på stuvede grøntsager )
Den anden er denne opskrift, hvor sovsen laves med kokosmælk
Forb. tid40 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t 10 min
Ret: Hovedret
Keyword: Boller i karry, danske retter, grisekød, Kokosmælk
Antal: 4

Ingredienser

Sovsen

  • 2 stk Rødløg Hakkes i grove stykke
  • 2 dåser Kokosmælk find gerne en af de fede af slagsen
  • 2 stk Æble Vælge et syrligt æble hvis det er muligt min favorit er Belle de Boskoop
  • 2 cm Gurkemeje Frisk men tørret går også an, så er det ca. 1 spsk der skal bruges
  • 2 cm Ingefær
  • 1 stk Citrongræs
  • 2 spsk Karry
  • Limesaft Tilsættes halvvejs og efter dine egen smag
  • salt smag til
  • peber smag til

Boller

  • 500 gram svinekød
  • 1 stk æg
  • 1 stk skalotteløg Hakkes fint
  • 1 tsk Sennep
  • Skallen fra en limefrugt
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Start med at sætte en gryde over med rigeligt vand til bollerne, den skal ikke buldrekoge, bare lige så du ser der kommer lidt bobler, så bollerne bliver pocheret.
  • Bland nu farsen. Start med at hakke løg så fint som muligt
  • tilsæt de andre ingredienser, og bland farsen sammen, jeg rører noget længere end hvis det f.eks. var til frikadeller, da de ellers kan smuldre under kogningen, ved at blande det lidt længere tid, bliver farsen mere kompakt.
  • Lad nu farsen stå og sætte sig på køl, det gør den nemmere at forme inden de skal i vandet.
  • Så blev det sovsens tur. Start med at svits løg i lidt kokosolie ved middelvarme, når de er blanke, så tilsæt karry, og brænd det af, det fremhæver smagen. Lad det stå i et par minutter og få varme.
  • tilsæt gurkemeje og ingefær, svits videre i yderligere 2 minutter.
  • Tilsæt nu kokosmælken, og rør det hele godt sammen.
  • Kog op for saucen, og skru ned, så det bare står og simrer ved middel varme i 15-20 minutter
  • Nu tager du farsen ud, og former bollerne i den størrelse du gerne vil have dem, personligt bruger jeg en tsk. det er den passende størrelse for os, andre vælger at lave dem større eller mindre. jeg laver dem allesammen og lægger dem på et fad, og kommer derefter 1/3 del i vandet ( kommer du allesammen i, så falder temperaturen i vandet for meget ) Når bollerne popper op til overfladen af vandet, så er de færdige, tag dem op med en hulske over på et fad. lav resten af bollerne færdige
  • efter 20 minutter er saucen færdig. Stavblend nu det hele godt og grundigt ( du kan også med fordel bruge en alm. blender ) når du har blended det hele, til den konsistens du kan lide, jeg blender min helt ud, så der ikke er klumper i, andre kan lide den er lidt mere rustik. tilsæt bollerne og lad dem stå på lav varme, og lad saucen trække lidt ind i kødbollerne.
  • Så er du klar til at nyde dine boller i karry, enten med blomkålsris, ellers alm. ris. Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *