Bone Broth på kylling

Bone Broth af kylling

Bone Broth af kylling er ikke bare en suppe, det er meget mere.

Bone Broth af kylling er god for fordøjelsen, huden, den er god for tarmsystemet, fyldt med masser af forskellige vitaminer og mineraler.

En af de ting jeg slår mest på, er at ved at lave Bone Broth af kylling ved lav temperatur over maaaaange timer, trækker man alt power ud af benene, mineraler og proteiner ( hvilket også gør at man faktisk ikke behøves at spise ret meget af denne gude spise, før mætheden melder sig.)

Desuden er Bone Broth en fantastisk smagsgiver til saucer og asiatiske retter og risotto.

Skålen du ser her, indeholder f.eks. lidt svampe, lidt lammemørbrad ( ca. 125gr. ) fintsnitte spidskål, selleri og skalotteløg, overhældt med brandvarmt broth, og trukket i 5 minutter, sværer er det ikke 

Det er Nemt og billigt at lave Bone Broth af kylling,

hvis du bare følger opskriften her, og har masser af tålmodighed, det er nemlig sådan at vælger du gode råvarer, og har god tålmodighed, så får du også en lækker Bone Broth.

Jeg køber altid hele kyllinger istedetfor at købe lår og bryster der er pakket, jeg nægter at betale for at andre skærer dem ud for mig, og smide skroget ud eller laver dyrefodder af det, så når jeg har 3-4 skrog i fryseren, laver jeg en ordentlig spandfuld bonebroth, og fryser det ned i portioner til en person, så når det skal være nemt til frokost er det nemt at tage den op og varme stille og roligt op.

Er du ikke lige på at købe hele kyllinger, kan du købe økologiske supperhøner i de fleste supermarkeder, de kan også nemt bruges, har kan du vælge at parterer hønen, koge lår og brystkød med i 3 timer, tage kødet op, og du har noget super lækker kød du kan bruge til masser af lækre ting.

Som sagt så kan en broth også laves på okseben, jeg køber jævnlligt ( får ) ben hos den landmand hvor jeg købet mit oksekød. du kan læse om okse bonebroth her på siden ved at klikke HER

Bone Broth på kyllingeskrog

Forb. tid 50 min
Tilb. tid 12 t
Samlet tid 12 t 50 min

Ingredienser
  

 • 3 stk kyllingeskrog fra økokylling
 • 3 toppe fra porrer
 • 4 stk Rødløg
 • 6 stk Gulerødder
 • 15 stk peberkorn
 • 6 stk laurbærblade
 • ½ stk knoldselleri
 • 2 kviste Timian
 • 1 håndfuld persille
 • 3 spsk æbleeddike
 • vand nok til at dække det hele

Sådan gør du
 

Rens grøntsager og skrog

 • Start med at rense grøntsagerne, og skrogene skyller du så der ikke sidder blod og rester.

Bag grøntsager og skrog i ovnen

 • Jeg kan godt lide en mørk fond, så jeg sætter gerne det hele i ovnnen i 30 – 45 minutter ved 200-225 grader.

Suppen i gryden

 • Kom det hele i en passende gryde bagefter, og dæk det hele med vand til det hele er dækket.
  Kog suppen op, og skum af.
  Når det har kogt godt op, så skruer du ned så den står og småsimrer ( det skal boble let op af kanten af gryden.
  Nu kommer valget så……
  hvis du vil gå og kigge efter, så lader du den stå på komfuret ved svag ( meget svag ) varme.
  Ellers kan du vælge at gøre som jeg selv gør det, tænder min ovn på 100grader, og sætter gryden ind ( husk at gryden skal kunne holde til det, men mon ikke de fleste kan klare 100 grader) . Jeg lader den stå og passe sig selv derinde, i ca. 24 timer, og bare tænk sådan her, for hver time der går, kommer der mere power ud i brothen.
  Jeg holder altid min kyllinge broth nede på 24 timer, er det okse broth så kan jeg godt bruge 48-72 timer.
  Jeg bruger ikke salt før det skal bruges, salt forsvinder ikke når du koger ud, dvs. jo mere du koger på en fond, jo mere salt bliver den, derfor bør du vente til du skal bruge broth, og smag til der.
 • efter de mange timer er den klar, jeg hælder den gerne i en skål og lader den køle ned i køleskabet, når den er helt kold, ligger der et fedt lag i toppen, det kan du nu fjerne uden problemer.
 • nu er den klar til at spise. F.eks. hæld lidt broth i en gryde, og krydre til med salt og peber, og kom supperurter i. eller f,eks drik et glas med lidt citronsaft, ingefær og hvad du ellers har lyst til, super lækkert, og du får gode mineraler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering