Bone Broth på kyllingeskrog

Bone Broth på kyllingeskrog er ikke bare en suppe, det er meget mere.
Den er god for fordøjelsen, huden, den er god for tarmsystemet, nem og billig at lave, listen er lang, og der er sikkert mere at tilføje til listen.

En af de ting jeg slår mest på, er at ved at lave den ved lav temperatur over maaaaange timer, trækker man alt power ud af benene, mineraler og proteiner ( hvilket også gør at man faktisk ikke behøves at spise ret meget af denne gude spise, før mætheden melder sig.

desuden en fantastisk smagsgiver til saucer og lign.

Skålen du ser her, indeholder f.eks. lidt svampe, lidt lammemørbrad ( ca. 125gr. ) fintsnitte spidskål, selleri og skalotteløg, overhældt med brandvarmt broth, og trukket i 5 minutter, sværer er det ikke 

Vi køber altid hele kyllinger, nægter at betale for at andre skal skære dem ud, og smide skroget ud, så når vi har 3-4 skrog i fryseren, laver jeg en ordentlig røvfuld bonebroth, og fryser det ned i portioner til en person, så når det skal være nemt til frokost, og den ene af os er alene hjemme, så kan det laves hurtigt.

Bone Broth på kyllingeskrog

Forb. tid50 min
Tilb. tid12 t
Samlet tid12 t 50 min

Ingredienser

  • 3 stk kyllingeskrog fra økokylling
  • 3 toppe fra porrer
  • 4 stk Rødløg
  • 6 stk Gulerødder
  • 15 stk peberkorn
  • ½ stk knoldselleri
  • 2 kviste Timian
  • 1 håndfuld persille
  • 3 spsk æbleeddike
  • vand nok til at dække det hele

Sådan gør du

Start med at rense grøntsagerne, og skrogene skyller du så der ikke sidder blod og rester. Jeg kan godt lide en mørk fond, så jeg smider gerne det hele i ovnnen i 25minutter ved 200 grader.

    smid det hele i en gryde bag efter, og væk det hele med vand til det hele er dækket

      Kog suppen op, og skum af. Nu kommer valget så, hvis du vil gå og kigge efter, så lader du den stå på komfuret ved svag ( meget svag ) varme. Ellers kan du vælge at gøre som jeg selv gør det, tænder min ovn på 100grader, og smider gryden ind ( husk at gryden skal kunne holde til det, men mon ikke de fleste kan klare 100 grader. Jeg lader den stå og passe sig selv derinde, i ca. 36 timer, og bare tænk sådan her, for hver time der går, kommer der mere power ud i brothen. Ved at der er nogle der laver den henover 4 dage, så længe kan vi som regel ikke vente herhjemme

        efter de mange timer er den klar, jeg hælder den gerne i en skål og lader den køle ned i køleskabet, når den er helt kold, ligger der et fedt lag i toppen, det kan du nu fjerne uden problemer.

          nu er den klar til at spise. F.eks. smid lidt broth i en gryde, og krydre til med salt og peber, og kom supperurter i. eller f,eks drik et glas med lidt citronsaft, ingefær og hvad du ellers har lyst til, super lækkert, og du får gode mineraler.

            Skriv et svar

            Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *