cacio-e-pepe

Cacio e pepe

Dette er simpelthen noget af det nemmeste, og simtidig mest lækre pastaret.
Cacio e Pepe er noget så simpelt som pasta, med peber og ost BUM
Ikke mere, eller jo, lidt salt skal der også til.
Retten er oprindeligt fra rom, ligesom f.eks. cabonara
Vi spiser ikke pasta ret tit herhjemme, så når vi en sjælden gang får lysten til det, så skal det være ordentlig pasta, og god ost.

Start med at købe en god kvalitets spaghetti, vi spiser ikke ret meget pasta herhjemme, men når vi gør, så skal det simpelthen være en ordentlig kvalitet
Vi vælger helst en spaghetti der er lidt tykkere end den normale, den hedder linguine.
Hemmeligheden bag en god Cacio e Pepe starter allerede ved linguinen, pga. den stivelse der er i pastaen.
Den er nemlig med til at tykne saucen.

Cacio e pepe

Ingredienser

  • 400 gr. Linguine
  • 1 spsk smør
  • 100 gr. Pecorino Romano
  • 100 gr. Parmigiano-Reggiano
  • 1 spsk. sort peber

Sådan gør du

  • Bring rigeligt vand i kog, følg pakkens anvisninger – kom et par tsk salt i vandet
  • Mens vandet kommer i kog, river du alt ost, og kværner dit peber
  • Rist dit peber af på en pande, det skal være en pande der er stor nok til at indeholde din pasta, på middel varme
  • samtidig sætter du din pasta over i vandet.
  • Efter nogle minutter, 3 minutter herhjemme, kommer du smør på panden, den skal lige have lov at bruse op
  • Kom nu er par store skefulde af pastavandet på panden, jeg bruger gerne en lille suppeøse.
  • Når pastaen er halvfærdig kommer du pastaen over på panden, og spæder til med kogevand, indtil pastaen er al dente, husk at røre godt rundt i det imens
  • Nu kommer du osten i, en håndfuld af gangen, og rør det grundigt sammen.
  • tilsæt gerne lidt pastavand hvis du syntes saucen bliver alt for tyk
  • Den skal ende ud i at være lækker og cremet.
  • Serveres med det samme, jeg esker peber, så jeg kværner gerne lige lidt frisk peber henover retten når den er anrettet

Noter

Spaghettien skal være tørret, for at få mest stivelse ud i vandet, så saucen kan tkne Det er vigtigt at bruge friskkværnet peber, jeg nyder at kværne det i min morter, den duft der kommer ud af det, det er der hele rette allerede begynder for mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *