Et par gange om ugen dropper vi kødet herhjemme, egentlig kun fordi det er nemt, også er det en super måde, at få endnu mere grønt ind på.
Det eneste krav jeg har når jeg laver mad, det er både med eller uden kød, det er at det skal smage godt, det skal laves af ordentlig råvarer, det skal være økologisk, , det er både hvis det er grøntsager og kødet.
Første gang jeg smagte en Daal, der var jeg solgt, så den skulle bestemt testes, og vi får da ihvertfald Daal 1-2 gange om mdr. nu 🙂
Det her er virkelig en lækker omgang aftensmad, masser af lækre råvarer, også er den god for os alle.

Indisk Daal
Ingredienser
- 4 fed hvidløg finthakket
- 2 stk mellemstore løg
- 1 stk tommelfingerstørrelse ingefær fintrevet
- 2 spsk ghee eller klaretsmør har du ikke det, så brug en kokosolie
- 3 tsk karry medium
- 1 tsk Gurkemeje
- 1 spsk stødt spidskommen
- 1/2 spsk stødt koriander
- 1/2 tsk stødt kardemomme
- 1 stk hel chilli alt efter styrke selvfølgelig
- 1 stk hel kanelstang
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 200 gr røde linser
- 2 dåser hakkede tomater
Sådan gør du
- Start med at gøre klar, find dine grøntsagsboullion frem, skyl linserne mindst 2 gange og stil det til side
- Snit løg, og hvidløg, samt chilli. og riv ingefæren, stil det hele til side
- Åben tomaterne og stil dem klar
- Mål alle krydderier af, og kom dem i en skål
- Varm fedtstof op i en stor, tyjbundet gryde, ved middel varme, tilsæt løg, og hvidløg samt ingefær
- Rør rundt i ca. 1 minut, løgene skal ikke være brunde, men nærmere klare
- tilsæt krydderierne, og svits dem med, i ca. 1 minut.
- Tilsæt nu linser, ttomater ggrøntsagsbouillon og kanelstang, samt den hakkede chilli, og vend det hele sammen.
- Lad det hele simre under låg, i 40-50 minutter, og rør rundt i det jævnligt.
Seneste kommentarer