kalvehaler

Kalvehaler med sellerimos


Kalvehaler med sellerimos er virkelig noget der falder i god jord herhjemme.


DOG tog det lige lidt overtalelse, og en lille “nødøgn” at få hende den skønne til at spise det første gang, for da jeg foreslog kalvehaler skulle hun ihvertfald ikke have noget der sad så tæt på beeeeeep

Men når man nu bare fortæller det er en ragout med noget af det møreste fra oksen, så glider det ned.

Så hermed vil jeg da gerne bringe jer opskriften til denne ret.

Den er super nem at lave, og de fleste slagtere med respekt for dem selv har dem til at ligge, ellers kan de bestilles.
Denne her hale, ja den fik vi stukket i hånden forleden, hvor vi var ude at besøge vores lokale landmand hvor vi køber alt vores kød.

Serveret med sellerimos og bagte løg, men prøv også med en kartoffelmos hertil, det er heller ikke helt dårligt

Kalvehaler med sellerimos

Ingredienser

  • 2 kg oksehaler
  • 2 spsk klaret smør
  • 2 stk løg
  • 2 stk gulerod
  • 2 stk forårsløg
  • 1/2 stk Selleri
  • 1 stk chilli
  • 5 fed fed hvidløg
  • 6 stk Timian kviste
  • 1 spsk enebær
  • 2 stk laurbærblade tørret kan snildt bruges
  • 1 spsk tomatpure
  • 1/2 flaske Rødvin skal der vin i glasset så brug den samme vin I maden
  • 1,5 liter oksefond
  • salt og peber
  • Persille til at drysse over inden servering

Sådan gør du

  • Skær løg i tynde strimler, skær gulerødder, selleri i små tern og skær forårsløg i tynde skiver. Hak hvidløg og chili fint.
  • Varm fedtstof i en gryde, krydr kalvehalerne med salt og peber og brun dem grundigt på alle sider.
  • Tag dem op af gryden og kom de hakkede grøntsager, undtagen hvidløg og chili, i gryden. Svits det i 5 min. og tilsæt så hvidløg og chili i 1 min.
  • Tilsæt tomat pure, lad det varme med i 1min.
  • Kom kalvehalerne tilbage i gryden sammen med enebær og timian og hæld rødvin og oksefond ved og kom laurbærblade i.
  • Sænk varmen og lad retten simre under låg i 4-4½ time, til kødet er mørt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *