lammemørbrad-selleripure

Lammemørbrad med selleripure

Lammemørbrad med selleripure, super lækker ret, og det bedste er, at den er sindsyg hurtig at lave.

Lam er noget af det bedste vi kan få herhjemme, og denne Lammemørbrad med selleripure var bestemt ingen undtagelse.

Lammemørbrad er som alle andre mørbrad, mager, og møøøørt som smør.
Den skal virkelig behandles med omtanke, for lang tid på panden, og den bliver kedelig og tør.

Retten her er en fin lille anretning, pas på med ikke at gå for meget amok med at pynte op, det hele skal gerne passe sammen.

dvs. f.eks. skal der ikke klaskes 3-4 spsk pure på, når der ikke er ret meget kød, det hele skal ligesom passe sammen.

Lammemørbrad med selleripure

Ingredienser

300 gr lammemørbrad

    ½ knold Selleri

      3 stk løg gerne forskellige slags, så der er variation i smagene

        100 gr Bøgehatte andre svampe kan også bruges

          30 gr smør

            1/4 liter fløde

              1/2 liter sødmælk

                rød syre giver sammen med bærene syre til retten, og det pynter

                  Sådan gør du

                  • Start med at tage dine lammemørbrad ud af køleskabet, så de får stuetemperatur. Dette gør det nemmere at stege den så den bliver perfekte stegt og får perfekt kerne temperatur.
                  • Skræl dit selleri, og sker det i 1x1cm tern, så koges det hurtigere. kom det hele i en passende gryde, og dæk det med fløde og mælk, ca dobbelt så meget mælk, som fløde. bring det i kog, og skru ned så det simrer, lad det stå og simrer i 20 minutter.
                  • del løgene på midten, og kom dem på en panden med lidt olivenolie, sammen med salt og peber. lad dem stege ved middelvarme i ca. 20 min, har du en kvist timian, så smid den gerne her. når det er færdigt tager du dem af panden, og skiller dem ad, så du kan komme bladene enkeltvis på din tallerken.
                  • Afpuds nu din mørbrad, hvis din slagter ikke har gjort det. der sidder en lille sølvhinde som lige skal væk, den giver ingen god oplevelse til retten
                  • Rens svampene, skær bunden af, så bundet skilles ad. steg dem på panden, i lidt olivenolie, og smør, sammen med lidt hvidløg og timian. jeg giver dem omkring 5 min, og afslutter gerne med en lille ekstra klat smør
                  • Rens bær, og rød syre, find gerne de lidt mindre blade i den røde syre, så de ikke dominerer retten visuelt.
                  • Sæt nu en pande over, der passer til kødet, og lade den få en god varme. kom olie på, og en klat smør. krydre kødet med salt og peber, og har du endnu en kvist timian, så er det nu den skal bruges. steg kødet 2-2,5 minut på hver side, og lad det trække 4-5 minutter mens du steger kødet, sier du mælk og fløde fra sellerien, sigt det ned i en skål, du skal bruge væden. blend nu sellerien, med lidt væde til at starte med, og tilsæt væde indtil konsistens er perfekt, den skal køre et stykke tid, min. 5 min. smag den til med salt og peber, og kør en sidste tur. tag kødet af panden, og lad det trække.
                  • Så er der tid til at anrette, her giver du fantasien frit spil. Bare pas på med ikke at overdrive, f.eks. vil det smadre retten hvis du kommer alt for meget pure på, eller for meget løg. mørbrad er et delikat lille stykke kød, og det bliver en lille “let” ret. husk at anrette på en varm tallerken.

                  Skriv et svar

                  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *