Lasagne

lasagne med bechamelsovs

Lækker lasagne med bechamelsovs

Denne lasagne er lavet på den gode gamle metode med opbygning med bechamelsovs kødsovs og plader. Pladerne lavede jeg ud af batat, søde kartofler, der gik 8 små batat til en bradepande. Man vælger selvfølgelig selv om man vil have ost ovenpå, vi får ost indimellem, selvfølgelig en god, modnet hård ost, kig rundt og smag dig frem til du finder den du vil have. Den er fantastisk, og med en lækker salat til, så bliver det simpelthen ikke bedre.
Denne opskrift er lavet til 12 personer, da vi godt kan lide det lidt nemt i hverdagen ( og weekenderne indimellem ).

Men husk at du bare kan indstille hvor mange personer du vil lave til, så retter opskriften sig til efter dine behov.

Mht sødekartofler, så køber vi altid økologiske, de er markant mindre end konventionelt avlet søde kartofler, så her skal du vurderer selv hvor mange du skal bruge, og hvor tykke du vil have dine “plader”.

Et lille trick som jeg indimellem har brugt, ( læste det et sted i en kogebog for mange år siden ) så smager det voldsomt lækkert, hvis du prøver at tage basilikum evt. hakker det, og kommer det under det sidste lag af sødekartofler inden du kommer kødsovs over dem, og sætter den i ovnen, den gør retten endnu mere lækker og frisk efter min personlige mening.

Lasagne med bechamelsovs

Forb. tid40 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid1 t 20 min
Antal: 12

Ingredienser

Kødsovs

  • 1500 gram økologisk oksefars
  • 5 stk Rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 liter oksefond
  • 2 spsk Tomat pure
  • 8 stk Gulerødder
  • 6 dåser flået tomater
  • 3 stk Laurebærblade
  • 2 spsk basilikum
  • 5 stk øko søde kartofler skæres på mandolinjern 3-5 mm jo tykkere, jo længere tid i ovnen
  • 1 spsk Timian
  • 1 stk chilli
  • salt og peber smag til undervejs
  • Klaret smør til stegning

Bechamel sauce

  • 800 gram blomkål
  • 200 gram modnet ost
  • salt og peber
  • revet Muskatnød

Sådan gør du

  • Start med at brun kødet af på en varm pande, jeg har sagt det før, og siger det gerne igen, del hatter oksekød op når det skal brunes af, lad være med at smide det hele på panden på en gang, 800gr. deler jeg gerne op 5-6 gange og bruner af, vi vil have en stegeskorpe, for skorpen giver smag, hvis man kommer alt kød på panden på en gang, så falder temperaturen og kødet koger istedetfor at stege, og kogt hakket kød, det er ikke det vi går efter her
  • kom det hele i en skål og stil det til side
  • Hak løg og hvidløg, og svits dem af i en gryde, de skal ikke brunes, kun lige begynde at blive klare i farven
  • Så tilsættes tomat pure og svits det af i bunden, for at frigøre smagen fra den.
  • Tilsæt de revne gulerødder, og flået tomater, oksefond samt kødet.
  • tilsæt alle krydderier og smag til med salt og peber, smag gerne til undervejs i processen.
  • bring nu det hele i kog, og skru derefter ned, så det står og små bobler, og simrer, gerne i en time, og meget gerne i 2 timer, kog det godt ind, så der ikke er ret meget væske tilbage, det der er tilbage må gerne være lidt sovseagtig
  • Pil blomkål rent for blade, og skær det i mindre stykker, og kom det i kog i en gryde
  • når det er kogt mørt, så si vandet fra, og kom klaret smør i gryden sammen med revet ost, sammen med blomkålet, og kog det ved svag varme
  • Blend det hele i blender, og smag til med salt og peber samt muskatnød.
  • Lasagne plader:
  • 1½ batat skåret i skiver på mandolin jern i 3 mm tykkels
  • Samling af lasagne:
  • Start med at smøre en bradepande indvendigt.
  • kom nu et pænt lag bechamelsovs i bunden.
  • derefter et lag kødsovs og et lag batat plader
  • byg nu videre med kødsovs batat indtil du har nået toppen, afslut med bechamelsovs.
  • Og evt revet modnet ost ud over til sidst.
  • Ind i ovnen ved 180-200 grader i 35-40 minutter, batat er lidt længere om at blive møre end en lasagneplade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *