Indisk Daal
Udskriv

Indisk Daal

Vi har et par dage om uge, hvor vi dropper kødet, ikke fordi vil være vegetarer eller noget, det er heller ikke for at følge tidens trend, det passer os bare godt, at droppe kød et par gange om ugen, det er en god måde, at få noget hurtigt mad på, som smager godt.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 fed hvidløg finthakket
  • 2 stk mellemstore løg
  • 1 stk tommelfingerstørrelse ingefær fintrevet
  • 2 spsk ghee eller klaretsmør har du ikke det, så brug en kokosolie
  • 3 tsk karry medium
  • 1 tsk Gurkemeje
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1/2 spsk stødt koriander
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1 stk hel chilli alt efter styrke selvfølgelig
  • 1 stk hel kanelstang
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 200 gr røde linser
  • 2 dåser hakkede tomater

Sådan gør du

  • Start med at gøre klar, find dine grøntsagsboullion frem, skyl linserne mindst 2 gange og stil det til side
  • Snit løg, og hvidløg, samt chilli. og riv ingefæren, stil det hele til side
  • Åben tomaterne og stil dem klar
  • Mål alle krydderier af, og kom dem i en skål
  • Varm fedtstof op i en stor, tyjbundet gryde, ved middel varme, tilsæt løg, og hvidløg samt ingefær
  • Rør rundt i ca. 1 minut, løgene skal ikke være brunde, men nærmere klare
  • tilsæt krydderierne, og svits dem med, i ca. 1 minut.
  • Tilsæt nu linser, og tomater og kanelstang, samt den hakkede chilli, og vend det hele sammen.
  • Lad det hele simre under låg, i 40-50 minutter, og rør rundt i det jævnligt.