Go Back

Osso Buco

Super lækker autentisk italiensk ret, fra piemonte området
God til de kolde vinteraftenen, en rigtig simreret
Forb. tid 50 min
Tilb. tid 4 t
Samlet tid 4 t 50 min
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 4 stk Kalveskank ca. 2 kg med knogler
  • 2 stk Rødløg
  • 5 fed hvidløg
  • 5 stk stk Gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • ½ stk knoldselleri
  • 3 blade laurbærblade
  • 1 dåse dåse flåede tomater
  • 75 gram Tomat pure
  • ½ flaske tør hvidvin gerne en piemonte
  • 1 liter kalvefond
  • salt smages til
  • peber smages til

Sådan gør du
 

  • Jeg kan godt lide at starte med at gøre alt klart, dvs. jeg renser og hakker alle grøntsagerne først. Gulerødder, selleri og bladselleri skæres i ca. 1x1cm tern. Løg hakkes fint, det samme med hvidløg.
  • Varm en god stor støbejernsgryde op. imens tager du dit kød, og klipper 3-4 steder i kanten, dette gør at kødet ikke bukker op ad, når kødet brunes af. krydre med salt og peber, og brun kødet i gryden i en god slat klaret smør det er bedre at du bruner det over 2 gange, og ikke smide alt kødet i gryden på en gang, for på den måde, koger du kødet, istedetfor at brune det, og uden stegeskorpe, mister du den gode smag ?
  • når kødet er brunet af, kom det over på en tallerken, og dæk det til. Kom lidt mere smør i panden, og brun nu grøntsagerne af. start med løg og hvidlød og derefter kommer du resten i. når det hele er samlet lader du det simre i 5-10 min.
  • lav et lille "hul" i midten af gryden, så du kan komme tomatpure i gryden, og lade det brænde lidt af, og bland det herefter sammen med grøntsagerne i gryden
  • tilsæt nu flåede tomater, hvidvin og oksefond og hvidvinen
  • kom skankerne oven på, tryk den evt. lidt ned, det hele skal være dækket, er det ikke det, så kom mere fond, eller lidt vand til at dække det af med.
  • nu kommer det bedste, for den her ret passer sig selv. Lad den simre stille og roligt i 4-5 timer, den kan snildt spises efter 3 timer, men som alle andre simreretter, bliver den kun bedre jo flere timer, denne gang nåede jeg op på 4 timer inden der blev krævet mad på bordet ? server det hele med en god sellerimod og gremolate