Go Back
tomkha

Tom Kha - Lækker Thai Kokossuppe

Antal 2

Ingredienser
  

  • 2 dåser Kokosmælk
  • 1 Dåse ggrøntsagsfond
  • 4 blade Kafir limeblade kan købes frisk i asiatiske supermarkeder
  • 1 spsk Citrongræs hakkes fint
  • 1 spsk Ingefær Rives fint på microplane
  • 250 gram champignons
  • 4 spsk Fiskesauce
  • 4 spsk Limesaft
  • 400 gram Store rejer ASC mærket
  • 1 stk Rød chili
  • 1 stk Forårsløg til topping
  • Persille olie dryppes ud over inden servering
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Klargør dine rejer, hvis ikke er pillet, så gør det, og kog dem så de er klar til at tilsætte suppen når den er klar.
  • Kom kokosmælk og vand i en gryde og tilsæt finthakket ingefær, finthakket citrongræs, samt kaffirlime-blade.
  • Lad det hele koge op og skru ned for varmen og lad det simre stille og roligt i 15-20 minutter.
  • Tilsæt champignon, skåret i kvarte eller halve alt efter størrelse, samt rejern.
  • Suppen skal ikke være rygende stærk, men lidt bid skal den have. Det sørger den røde chili, rens de, og skær den i tynde skriver.
  • Suppen får lov at simre videre indtil rejerne har taget varme til sig.
  • Smag thaisuppen til med fiskesauce, limesaft og evt. lidt palmesukker

Noter

Når thaisuppen er ved at simre færdig, så begynd at smag den til med salt og peber, samt lime saft. Find en god balance mellem fedmen, syren det salte og det søde, nogle kommer lidt kokossukker i for at få lidt mere sødme, personligt syntes jeg det er synd for retten, jeg vil gerne smage syren i retten.