Go Back
kalvehaler

Kalvehaler med sellerimos

Ingredienser
  

  • 2 kg oksehaler
  • 2 spsk klaret smør
  • 2 stk løg
  • 2 stk gulerod
  • 2 stk forårsløg
  • 1/2 stk Selleri
  • 1 stk chilli
  • 5 fed fed hvidløg
  • 6 stk Timian kviste
  • 1 spsk enebær
  • 2 stk laurbærblade tørret kan snildt bruges
  • 1 spsk tomatpure
  • 1/2 flaske Rødvin skal der vin i glasset så brug den samme vin I maden
  • 1,5 liter oksefond
  • salt og peber
  • Persille til at drysse over inden servering

Sådan gør du
 

  • Skær løg i tynde strimler, skær gulerødder, selleri i små tern og skær forårsløg i tynde skiver. Hak hvidløg og chili fint.
  • Varm fedtstof i en gryde, krydr kalvehalerne med salt og peber og brun dem grundigt på alle sider.
  • Tag dem op af gryden og kom de hakkede grøntsager, undtagen hvidløg og chili, i gryden. Svits det i 5 min. og tilsæt så hvidløg og chili i 1 min.
  • Tilsæt tomat pure, lad det varme med i 1min.
  • Kom kalvehalerne tilbage i gryden sammen med enebær og timian og hæld rødvin og oksefond ved og kom laurbærblade i.
  • Sænk varmen og lad retten simre under låg i 4-4½ time, til kødet er mørt.